Vad kännetecknar ett manligt plagg?

streetfsn-pitti-uomo-85-street-style-for-grazia-it-4-640x426När man handlar kläder kan dessa se ut på många olika sätt. Generellt sett brukar man dock säga att kläder är uppdelade efter könstillhörighet. Således finns olika typer av manliga och kvinnliga plagg vilka ser ut på ett visst sätt. Viktigt att tillägga är att det dock finns kläder vilka är för både män och kvinnor, dessa kallas för unisex. Denna artikel kommer främst syfta till att förklara vad som kännetecknar ett manligt plagg.

Manliga plagg

Vad som kännetecknar manliga plagg är att de ofta finns i liknande former och att de inte är lika varierande som kvinnliga plagg. Huvudsakligen finns t-shirts, byxor, shorts, skjortor, tjocktröjor och liknande vilka kommer i olika färger och former. Detta till skillnad från kvinnor som ofta har kjolar, klänningar och olika typer av lössittande toppar.

Vad som generellt sett kännetecknar manliga plagg är att de ofta sitter lite pösigare och inte lika tight som kvinnors. Detta exemplifieras med jeans vilka på män ofta sitter pösigt, men på kvinnor ofta sitter slimmade längs med benen, således har de namnet ”slim fit”. Vad som också kännetecknar manliga kläder är att de inte är sydda efter att visa kroppsformer på samma sätt. Detta exemplifieras med toppar eller olika typer av tröjor vilka syftar till att göra att bröstformerna blir större och visas till viss del. Självklart kan man ha kläder som visar mer eller mindre också men generellt sett går männens kläder längre upp i halsen, framförallt med U- och V-ringade tröjor exempelvis.

Vad gäller färg har männens kläder ofta färre färg, eller mer liknande färger. Exempelvis handlar det om färger som svart, grå vit och mörkgrön. Detta medan kvinnor ofta bär ljusblå, röda eller rosa kläder exempelvis. Självklart är detta generella åskådningar och inget som någon måste följa då alla har rätten att själv välja vad man vill ha på sig.