Kostymen

am-rule-refresher-the-suit_pa7hPrecis som kvinnor har kjolar och långklänningar till fina fester har männen sitt egna specifika plagg, det vill säga kostymen. Kostymen kommer i många olika storlekar, färger och stilar. Men huvudsakligen följs en generell linje av hur en kostym ser ut, samt hur och var denna används. Således kommer denna artikel att diskutera vad en kostym är och hur den används.

Vad är en kostym?

En kostym kommer ofta i antingen materialet bomull eller polyester beroende på vad det är för typ av märke. Kostym innebär att man har ett par byxor vilka är tunna och raka. Huvudsakligen är de svarta, gråa eller bruna. Dessa hålls upp med ett skärp vilket ofta är av designermärke. Därefter har man en skjorta i valfri färg, vilken stoppas ner i byxorna så att skärpet visas. Generellt riktmärke är att skjortan inte har samma färg som kostymbyxorna har. Därefter kommer kavajen in i bilden, vilken hänger på kroppen utanför skjortan. Således är den sydd mer som en jacka än en kofta och har lite tjockare material. Den har också vaddar vid axlarna vilket gör att en tydlig rak linje görs var axlarna går.

Därefter kan en kostym har flera olika specifikationer. Många gillar att ha ett par fina skor, ofta glansiga svarta, vilka passar bra med kostymen. Men det funkar också bra med bruna skor vilket gör utstyrseln lite mer färgglad. Därefter kan man också ha en fluga eller slips för att göra klädseln mer färgglad. Här kan man också stoppa en näsduk i ytterfickan på kavajen vilken passar ihop med flugan eller slipsen.

Vad kostar en kostym?

En kostym kan kosta allt fråga några hundralappar om man har riktigt tur till flera tusen om man vill ha något speciellt märke. Ett speciellt märke är det av Giorgio Armani vilka gör väldigt fina men dyra kostymer.