Konkreta tips vid köp av hållbar konsumtion

Tips (6)Det kan vara svårt att veta hur man egentligen har en hållbar konsumtion av herrkläder. Således kommer denna artikel kretsa kring olika konkreta tips om vad man kan göra för att köpa kläder för mindre miljöpåverkan.

Konkreta tips

Det absolut viktigaste är att man köper kläder som håller längre, det vill säga att de inte slits ut på några veckor bara. Ofta innebär det att de kostar mer, men i längden är det bättre då man inte behöver köpa nya hela tiden.

Ett annat tips är att tänka på stil istället för olika typer av trender. Detta då trenderna växlar efter varandra nästan hela tiden. Således vill de olika trendsättarna att man köper nya kläder hela tiden vilket leder till överkonsumtion. Därför är det bättre att tänka på vad det är för typ av stil man trivs i.

Man kan också hyra olika typer av kläder exempelvis om man ska på fest eller liknande. Kläder kan hyras på olika typer av klädbibliotek men det är också populärt att låna kläder av vänner och bekanta. Därefter är det också populärt att byta kläder sinsemellan. Det gör att man kan få en helt ny garderob med ett par plagg som tidigare aldrig använts till exempel.

Om ett klädesplagg går sönder kan man också sy om det eller kanske bara laga det. Detta istället för att bara slänga plagget och köpa ett nytt. Ofta är det enklare än man tror att bara brodera något över en fläck eller ett hål.

Kanske det mest hjälpsamma och viktigaste tipset är att man köper kläder i second handbutiker. Det innebär att man köper kläder som blivit skänkta för välgörenhet eller andra anledningar. Genom att göra det sparar man ofantligt mycket av jordens resurser i jämförelse med om man köper ett nytt plagg. Second handbutiker finns i dagsläget i nästan alla större städer och många mindre orter också.