Nya herrtrender

DenimsPrecis som med mycket annat i världen finns trender. Dessa trender kan komma och gå, men också ibland stanna länge. Inom mat har det varit att äta nyttigt och ekologiskt medan när det kommer till resor har London och Milano varit trendiga resmål. När det kommer till kläder är det inget som är annorlunda, speciellt när det gäller herrkläder. Således syftar denna artikel till att ge information kring de mest uppmärksammade trenderna när det kommer till herrtrender en bit bakåt i tiden.

Punkstilen

För ett par år sedan var framför allt denna stil framstående. Huvudsakligen innebar det att man hade svarta kläder och accessoarer, detta med kombination av svart hår och örhängen bland annat. Det kallas huvudsakligen för punkstilen. Ofta hade killar också pösiga svarta byxor i cargostil. Till dessa hade man ofta bälten med nitar. Nitarna kunde också förekomma i byxorna och på kängorna.

Fjortisstilen

En trend som ofta gick jämsides med punkstilen och ibland var ganska lika det som kallas fjortisstilen. Vad som kännetecknade denna stil var att man ofta hade på sig jeans vilka också var mycket pösiga och ibland hade mönster på baksidan. Det var inte heller ovanligt att det var hål i byxorna. Längst ner på byxorna var det inte heller ovanligt att gummiband sattes vilket var något av en speciell trend. Byxorna hängde därefter också relativt långt ner.
Därefter var det sedan vanligt att man hade en tröja som var lite för stor för överkroppen och hängde ända ner till byxorna. Över denna hade man ofta en tjockare tröja eller jacka som satt i normal passform. Ofta var det specifikt känt att ha märket av Fred Perry. Ofta hade Fred Perrytröjan en ganska skrikig färg vilket gjorde att man stack ut ganska så mycket. Som accessoarer var det vanligt att man hade ett par svarta solglasögon.